BTW aangifte

Over de omzet die in een onderneming wordt gedraaid wordt BTW berekend. BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde en moet aan de Belastingsdienst worden afgedragen. De BTW aangifte wordt ook wel OB aangifte genoemd. OB staat voor omzetbelasting.

BTW aangifte: niet voor iedereen

De Belastingdienst bepaalt of de onderneming BTW plichtig is. Bij aanmelding bij de Belastingdienst ontvangt u een brief waarin wordt aangegeven of u wel of geen BTW aangifte moet doen. Als dit wel het geval is, ontvangt u ook een BTW nummer. Indien u een eenmanszaak heeft zal het vastgestelde BTW nummer afgeleid zijn van uw Burgerservice nummer (BSN nummer).

Uw BTW aangifte bij ons in goede handen

De Belastingdienst stelt aan de administratie van de BTW bepaalde eisen. U moet duidelijk aantonen hoeveel BTW u de Belastingdienst bent verschuldigd, maar ook hoeveel BTW wordt afgetrokken als voorbelasting. Soms kunt u met uw onderneming ook in aanmerking komen voor belastingvermindering. Wanneer u de gehele financiele administratie door ons laat uitvoeren, kunnen wij dit allemaal voor u nagaan. Wij kunnen dit tegen een aantrekkelijk, vast tarief voor u verzorgen. Neem contact met ons op.